Samen aan de slag

Uitdagingen? Die zijn er genoeg! Hoe mooi zou het zijn als jullie vanuit positief leiderschap hier samen wat aan kunnen doen? Ik begrijp dat jullie echt resultaten willen zien. Het liefst zo snel mogelijk. Daarom bied Project IK praktische, inspirerende en methodische interventies met duurzame resultaten. Een leergang met meerdere korte sessies en tussendoor intervisie. Gecombineerd met de overdracht van kennis & kunde op het gebied van leiderschap-, coaching- en teamontwikkeling. Zo kunnen jullie leidinggevenden hun eigen team op positieve wijze leiden. En wordt deze aanpak onderdeel van jullie cultuur en leiderschap waarmee jullie je als (veer)krachtige gezonde zorgorganisaties onderscheiden.

Klaar om die sterk presterende positieve & gezonde organisatie te worden?

Word jij enthousiast bij de gedachte van leidinggevenden die bij die hoge werkdruk en belangrijke veranderingen heel bewust versterken & verbinden op de werkvloer? Zie je ze al echt genieten van het coachen en zich realiseren wat het ze oplevert? Jijzelf hebt ook eindelijk tijd voor strategisch beleid & visie in plaats al die ad hoc problemen. Directieleden die zelf ook meer waarderend naar de werkvloer zijn, versterken de beweging die daar gaande is. Medewerkers vertellen je ongevraagd hoe blij ze zijn met hun team en hun leidinggevende. Iedere keer wordt je weer verrast door de enorme verbinding tussen iedereen. Die mineur, die eilandjes, ze zijn grotendeels verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor een organisatie waar medewerkers samen bijdragen aan de verbetering van de zorg en organisatie. En zo fijn ook dat jullie eigen medewerkers jullie grootste ambassadeurs zijn!

Kennismaken voordat we samen echt aan de slag gaan!

Heb ik jou al echt enthousiast gemaakt? En heb je goede hoop voor jullie organisatie? Weet dat maximaal draagvlak echt van groot belang is voordat we definitief gaan samenwerken. Laten we kennismaken in één van de interactieve (online) kennismakingsworkshops voor leidinggevenden, die ik ook op maat voor jullie kan maken. Dan kunnen we als jullie enthousiast zijn hierna goed doorpakken en maak ik een programma op maat voor en met jullie eigen mensen. Dan gaan we ook over tot het oprichten van jullie eigen betrokkenheidsteam dat ervoor zorgt het Waarderend Vuurtje verder opgestookt wordt in jullie organisatie.

Kennismakingsworkshops

Waarderend Leiderschap

Start je deze workshop met een uitdaging, is de kans groot dat je echte winst boekt. Dat is namelijk de kracht van waarderend ontwikkelen. Maak kennis met Waarderend Ontwikkelen als leidinggevenden door zelf in twee uur de stappen van een waarderend proces te doorlopen op een uitdaging die er voor jou toe doet.

Lees hier verder…

Waarderend Coachen

Coachen jullie leidinggevenden al veel en wil je graag dat ze dit op een echt positieve manier doen? Dan is deze workshop echt voor jullie. Hoe mooi is het om medewerkers direct krachtiger te maken om zelf/samen hun eigen uitdagingen aan te gaan? Deze workshop borduurt voort op de basis van reguliere coaching op de werkvloer!

Lees hier verder…

Veerkracht

Zie je dat sommige teams het echt zwaar hebben? Weten leidinggevenden niet altijd wat te doen om de veerkracht van de individuele teamleden, maar ook als collectief aan te spreken?  In de workshop Veerkracht zoomen we in eerste instantie in op de leidinggevende zelf. Maar zij kunnen met de ervaring die ze hebben ook goed hun medewerkers versterken.

Lees hier verder…

Versterkend & Verbindend Leiderschap

In de workshop Versterkend & Verbindend leiderschap bij hoge werkdruk & transformaties delen deelnemers eigen ervaringen met positief welzijn verhogend leiderschap waarmee medewerkers  meer tot hun recht komen. Daarnaast geef ik leidinggevenden vanuit bekende organisatie psychologie stromen perspectief & tools zodat zij ook hun medewerkers hierin kunnen meenemen.

Lees hier verder…

De Kracht van Complimenten

In de kennismakingsworkshop leren leidinggevende om met complimenten hun medewerkers te versterken en een eerste stap te  maken om met behulp van complimenten meer positiviteit op de werkvloer te creëren. Maar wat is een compliment nou echt? Hoe werkt een compliment op je hersenen?  En hoe geef je een goed compliment? En wat zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden? Dat en nog veel meer leer je.

Lees hier verder…

Nooit meer te druk!

Leidinggevenden in de zorg zijn super competentie probleemoplossers. Maar doen ze dit continu, voelt dit als brandjes blussen. Maar helpt brandjes blussen je om echt die goede leidinggevende te zijn voor je mensen? En wat gebeurt er met je als je alsmaar aan het brandjes blussen bent. Deze workshop is vormgegeven met de kennis vanuit het boek Nooit meer te Druk van Tony Crabbe. Hoe kun jij zelf samen met je collega’s het tij keren?

Lees hier verder…

De investering voor een standaard workshop bedraagt EUR 750 per workshop van twee uur tot maximaal 20 personen. Voor een live kennismakingsworkshop van één dagdeel bedraagt de investering EUR 1.250. Hier komen reiskosten bij. Lijkt het je leuk om een workshop met jullie leidinggevenden te volgen? Maar wil je een ander onderwerp dan je hier aantreft? Dat kan! Maak dan snel een afspraak. Ik kan vaak met een investering van één uur de workshop maken die helemaal bij jullie wensen aansluit.

NB. Zijn jullie na afloop van de kennismakingsworkshop enthousiast én willen jullie doorpakken? Dan zie ik de kosten van de eerste workshop als gemeenschappelijke investering in onze samenwerking en breng ik de helft van de kosten van de kennismakingsworkshop in mindering.

Maak hier een korte afspraak om een workshop te kiezen
Maak een uitgebreide afspraak voor een inventarisatie