Waarderende interventies

Positieve aanpak organisatie ontwikkeling 

Shining Xcellence is de partner voor waarderend organisatie advies en waarderende interventies. Deze positieve aanpak van organisaties ontwikkeling vormt een meer dan volwaardig alternatief voor de van oudsher ingezette probleem oplossende interventies. Waarderende interventies staan bekend om hun bekrachtigende werking op betrokkenen. Met de juiste aanpak kun je zo veel bereiken voor organisaties. Ook bij organisaties die werken met principes uit Lean en Agile.

Je hoeft niet eerst door het zuur

Als mens zijn wij van nature probleem analytisch en hebben we van daaruit ook het idee dat wanneer er zaken zijn in een organisatie, je dit op deze manier op moet lossen.  Het idee dat je eerst door het zuur moet, om vervolgens het zoet te krijgen, zit in ons hoofd geprent.

Juist daar waar problemen complexer zijn, biedt waarderend ontwikkelen een goed alternatief.  Waarderend ontwikkelen wordt als ontwapenend, positieve energie genererend ervaren. Voor onze partners is het inmiddels zo’n beproefde organisatie ontwikkelmethode dat we iedere vraag, iedere situatie met vertrouwen tegemoet zien, waarbij de bereidheid van de leiders om mee te helpen een belangrijke voorwaarde is.

Waardering, verbinding en betrokkenheid bij resultaat

Door betrokken partijen met elkaar te verbinden vanuit onderlinge waardering en ze uit te dagen samen een visie te ontwikkelen op het resultaat, lukt het ons keer op keer om iedereen echt betrokken te krijgen en te laten bijdragen. Door ook nog eens op de juiste manier te evalueren, ervaren alle betrokkenen, zelfs de hele cynische of negatieve, het veranderen als een positief en energie gevend proces. De opbrengst is hierdoor ook vele malen groter dan bij andere type interventies. Dit geldt in principe voor onze waarderend organisatie advies, team coaching, medewerker betrokkenheid interventies en leiderschap coaching.

Waarderende interventies verlopen in één of meerdere proces(sen) bestaande uit vier fases:

  • Samen onderzoeken van positieve ervaringen met het thema (Discovery)
  • Samen ontwikkelen van een gemeenschappelijke droom: Waar gaan we nu echt voor? (Dreaming)
  • Maken van een actieplan. Waarmee willen we echt aan de slag gaan? (Design)
  • Plannen van verdere interventies, samen reflecteren en bijsturen op het actieplan (Destiny)

Meer weten over de Appreciative Inquiry filosofie? Wij vertellen je het graag.
Nieuwsgierig naar wat wij met onze waarderende aanpak voor jullie organisatie kunnen betekenen?

De echte verandering komt niet vanuit het probleem
maar vanuit waardering, begrip en het najagen van gezamenlijke dromen!

Lees hier interessante artikelen over Appreciative Inquiry | Waarderend Ontwikkelen.