Over Nicole, Shining Xcellence & Waarderend Leiderschap

Ik ben Nicole Vening en als consultant/coach en al meer dan 12 jaar ondersteun ik organisaties die geloven dat het succes mede komt door het positieve werkklimaat komt waarin het welzijn van medewerkers centraal staat. Als trainer & leiderschapscoach geef ik leidinggevenden van deze organisaties de tools hoe zij ook bij een hoge werkdruk en transformaties het beste in zichzelf en hun medewerkers naar boven kunnen halen. Waarderend Ontwikkelen vormt de basis voor mijn interventies. Maar  juist ook vanwege mijn ruime ervaring als organisatie & leiderschapscoach, lukt het me ook op plekken waar eerdere interventies niet het gewenste resultaat hadden, om samen met jullie eigen collega’s succes te boeken.

Shining Xcellence & authentiek waarderend leiderschap

Shining Xcellence heb ik als naam zeer bewust gekozen. Een waarderend leider heeft de capaciteit om medewerkers te laten ‘shinen’ en weet zijn team vanuit wat er al wel werkt met een gezamenlijke focus te laten groeien. Mijn meest gewaardeerde klanten zijn organisaties die erkennen dat hun succes of het gebrek eraan gebaseerd is op de kwaliteit, betrokkenheid en welzijn van medewerkers. Het is voor mij van groot belang om echt met gelijkgestemden te werken. Daardoor wordt Waarderend Leiderschap geen ’trucje’ maar echt authentiek.

Hoe waarderend ontwikkelen werkt

Waarderend Ontwikkelen (op basis van de Appreciative Inquiry theorie) helpt organisaties om iedereen te betrekken een gemeenschappelijk doel. Of het nu een veranderteam is bij een strategische transformatie, of een operationeel team dat beter wil leren samenwerken. Iedereen doet mee! Bij de start worden belanghebbenden in één  (digitale) kamer gebracht en blikken we terug op eerdere successen. Zo ontstaat vertrouwen in veranderen. Ook kijken we hoe het perfecte plaatje eruit ziet. Iedereen doet mee bij het vormgeven en uitvoeren. Leidinggevenden faciliteren en verbinden medewerkers bij het vormgeven én ontwikkelen medewerkers vanuit hun kwaliteiten. Zo verdwijnt 80% van de oorspronkelijke problemen vanzelf. De rest met veel minder moeite vanuit de kracht van samenwerking. Verandering voelt zo als iets positiefs en niet opgedrongen. Experimenteren (action learning) binnen kaders & aanpassen vormen onderdeel van deze positieve methode waarmee je als team/organisatie continu blijft bouwen/leren/evalueren.

De winst van Waarderend Leiderschap in organisaties

Waarderend Ontwikkelen wordt door betrokkenen medewerkers geassocieerd met echte aandacht voor elkaar, positieve gedachtes, elkaar versterken, zelf invloed hebben op je werk, waardering, werkplezier en fijn samenwerken vanuit je expertise. Medewerkers ervaren een groter welzijn, zijn positiever en meer betrokken bij hun team, hun organisatie en veranderingen. Leidinggevenden ervaren op hun beurt meer werkplezier, meer passie & energie en een betere samenwerking tussen collega’s en teams en het behalen van doelstellingen als belangrijke resultaten van hun positieve leiderschap. Belangrijke succesfactor voor dit alles is de commitment van alle leiders.

Wat maakt het werken met mij specifiek de moeite waard?

Waarderend Ontwikkelen moet je niet theoretisch leren, je moet het ervaren en toepassen op onderwerpen die er voor jullie echt toe doen. Samen met jullie eigen betrokkenheidsteam creëren we een daverend succes. Tussentijds samenkomen, verstevigt jullie band! Ik heb zoveel ervaring en kennis dat ik heel slim de juiste en relevante theorie inzet. Ook bij lastige situaties, helpt het om met scenario’s te werken. Directeur of medewerker? Ik maak altijd even echt tijd voor je. Naast de prachtige winst waarderen mijn opdrachtgevers de veilige sfeer en de verbinding die ik weet te creëren. Hierdoor kunnen echte gesprekken plaatsvinden, ook waar dat eerder niet lukte! En die borging? Ook dat doen we samen! Jullie eigen betrokkenheidsteam is namelijk maximaal betrokken.

Samen

Voor alle verandering geldt: je moet het zelf doen, maar je moet het niet alleen doen. Annelijn Kamphuis, mijn vaste samenwerkingspartner is van huis uit organisatie psychologe en brengt haar eigen kracht in bij grotere groepen altijd mijn co-trainer.

Nicole Vening

Annelijn Kamphuis

Neem contact op met mij!
Maak direct een afspraak!