Maak kennis met onze partners

Shining Xcellence is in 2016 opgericht. Nicole Vening en Annelijn Kamphuis zijn de founding partners van Shining Xcellence. Barbara van der Giessen, Pia Peltzer en Fons van den Bemd zijn de vaste partners van Shining Xcellence. De diversiteit van onze achtergrond, alsmede onze complementaire sterke punten, maken ons een krachtig team. Klaar om onze opdrachtgevers optimaal te bedienen. Graag stellen wij ons aan je voor.

Nicole Vening, partner

Nicole Vening 

Ik heb een passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties, juist op de plek der moeite. Na het afronden van de Hoge Hotelschool heb ik veel management ervaring opgedaan binnen de hotellerie en een aantal grootbanken. In 2009 heb ik het roer omgegooid en ben ik na het afronden van een Post HBO opleiding als Trainer & Coach aan de slag gegaan. In eerste instantie als freelancer die ingezet werd bij trajecten op het gebied van cultuur, leiderschap, team optimalisatie en medewerker betrokkenheid. De opleiding aan het Instituut voor Interventiekunde heeft mij geïnspireerd om mijn interventies waarderend in te richten.  Ik heb drie kinderen. Samen wonen we in Loenen aan de Vecht, wat ook de thuisbasis van Shining Xcellence is.

Mijn motto is: Als je blijft doen, wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg! Verandering begint bij jezelf.

Als coach geloof ik dat jij zelf heel goed in staat bent om bestaande patronen te veranderen, als je echt goed in je kracht staat, weet wie je bent, wat je echt belangrijk vindt en wat je nodig hebt om goed te functioneren. Deze strategie ontwikkel je met behulp van mijn coaching en biedt jou ook duurzame resultaten.

Nicole Vening, partner

Annelijn Kamphuis

Al tijdens mijn studie Arbeid & Organisatiepsychologie wist ik dat ik een positieve impact wil hebben op de mentaliteit van mensen in organisaties. De afgelopen 10 jaar ligt het accent van mijn werk dan ook qua uitvoering op het trainen en coachen van leiders en teams op het gebied van leiderschap, samenwerking, talentontwikkeling en omgaan met verandering. Dit doe ik voornamelijk binnen resultaatgerichte ontwikkelprogramma’s en altijd met aandacht voor optimale samenhang tussen organisatiedoelen & programma-impact.

Ik ben vooral gericht op wat wél werkt en kan. Vanuit vertrouwen, respectvol confronterend neem ik mensen mee. Samen tot de kern komen en het echte, eerlijke gesprek blijven voeren, ook (juist) als het moeilijk wordt. Ik spreek graag het volledige potentieel van mensen aan, vanuit de gedachte ‘je kunt meer dan je denkt’ en met inzet van methoden uit bijvoorbeeld Appreciative Inquiry. Wanneer teams unieke prestaties leveren en wanneer men met toegenomen vertrouwen kijkt naar zichzelf en de omgeving, ben ik helemaal in mijn element.

Barbara van der Giessen

Ik krijg energie van het ontwikkelen van mensen. Hen laten zien wat hun talenten zijn, waar ze energie van krijgen, wat hun toegevoegde waarde is.

Na ruim 20 jaar in diverse managementfuncties gewerkt te hebben in de evenementenbranche heb ik in 2014 gekozen voor waar mijn talent ligt, waar ik energie van krijg en waar ik van toegevoegde waarde ben. Ik ben me gaan ontwikkelen als coach en trainer op het gebied van NLP, positieve psychologie, transactionele analyse en systemisch werk, hoogsensitiviteit en Strengthscope.

Vanuit respect voor de ander ga ik nieuwsgierig op zoek naar wie je echt bent, wat je belangrijk vindt, wat jouw talenten zijn en hoe jij jezelf (weer) kunt en durft te laten zien. Ik stimuleer je om te ontdekken wat je raakt, wat je tegenhoudt, wat je inspireert en wat je doelen zijn. Ik ben er van overtuigd dat het mooiste wat je kunt worden jezelf is.

Pia Peltzer

Eigenlijk wist ik nooit wat ik echt wilde worden. Mijn leven liep zoals het liep en ik rolde van het een in het ander, zonder echt bewuste keuzes te maken. Totdat ik bij een organisatie terecht kwam die mijn kwaliteiten op waarde wist te schatten. Ik ben mij toen gaan ontwikkelen als coach, trainer en loopbaanbegeleider door diverse opleidingen te doen. Op mijn 53e heb ik besloten de organisatie te verlaten en als zelfstandige verder gaan.

Ik heb velen mogen begeleiden en trainen om te komen in de richting waar ze willen zijn. Door diverse opleidingen zit mijn rugzak vol met interventies en methodes, en ik weet uit mijn rugzak te halen wat op dat moment voor iemand nodig is, want ieder mens is anders.

Mijn manier van trainen/coachen? Respectvol, liefdevol en waar nodig confronterend. Ik geloof dat iedere mens mooi is zoals hij in de kern is. Als je dat ook zelf kunt zien, als je jezelf accepteert en van daaruit handelt, dan heb je een compleet leven. Dan leef je vanuit je hart.

Fons van den Bemd

Na een carrière in de internationale hotelwereld en beurzen en evenementen, besloot ik te gaan doen wat ik ECHT wilde; ‘mensen en bedrijven stimuleren in ontwikkeling’. Deze stap bracht mij in contact met bedrijven over bijna heel de wereld, Van West-Afrika tot Scandinavië. Voor grote namen maar ook kleine namen heb ik het voorrecht gehad te werken met directie en medewerkers. Een kenmerkende slogan,  ‘we zijn allemaal gelijkwaardig maar niet gelijk’. Iedereen heeft het recht zo te zijn als hij is, authentiek en het recht om autonoom te zijn of te worden. Verbinden doe ik door te onderzoeken wie je bent en wat je uniek maakt om zo vanuit je kracht, ook als organisatie te ontwikkelen in de weg die je wenst. Respect, provocatie, respectvolle confrontatie, humor en beleving zijn sleutelwoorden voor mijn aanpak. Interactief ervaringsleren de methode. Om mijn ruim 25 jarige werkervaring in management en directie functies aan te vullen en om mijn passie nog beter, ten gunste van de klant, te benutten heb ik nog drie jaar opleidingen gevolgd in NLP, Trans Actionele Analyse en Systemisch werk.

Samen zijn wij meer!